

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, yükseköğretimde kalite güvencesi çalışmaları kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. STAR Akreditasyon Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim programında, üniversitelerde yürütülen akreditasyon süreçleri ve kalite standartları üzerine kapsamlı bir bilgilendirme yapıldı.
Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke E Blok Sokrates salonunda düzenlenen etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi, Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Arslan başta olmak üzere STAR Akreditasyon Derneği üyeleri katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, üniversitenin akreditasyon sürecine verdiği önemi vurguladı. Güngör; “Üsküdar Üniversitesi olarak kalite ve akreditasyon süreçlerine büyük önem veriyoruz. 2018 yılında ilk kez YÖKAK değerlendirmesi ile bir dış gözlem sürecine dahil olduk. O yıl bizim için bir dönüm noktası oldu. Bugüne kadar İletişim Fakültemizin neredeyse tüm bölümleri, Mühendislik Fakültemizin önemli bölümleri akredite edildi. Psikoloji bölümümüz bu süreci tamamladı. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz de bu yolda ilerliyor. STAR ile bu yıl ilk kez çalışıyoruz ve sizleri burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.
Etkinlikte konuşan Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Arslan ise STAR’ın değerlendirme süreçlerindeki uzmanlığına dikkat çekti. Arslan; “Türkiye’deki tüm üniversiteler akreditasyon sürecine yoğunlaşmış durumda. Bizim alanımızda STAR, en yetkin kurumlardan biri. Ben de STAR’ın değerlendirici havuzunda yer alıyorum. Bugün sizlere sunduğumuz altyapının, eğitim sürecinizin daha verimli geçmesine katkı sağlamasını umuyorum.” şeklinde konuştu.
STAR Akreditasyon Derneği yöneticisi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme (İngilizce) Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Turgay Geçer, derneğin yapısı ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi. STAR’ın sosyal bilimler alanında Türkiye'de yetkili akreditasyon kurumu olduğuna dikkat çeken Geçer; “STAR, YÖKAK’a bağlı bir akreditasyon kuruluşudur. İlk etapta iki yıllık yetkiyle başladık, ardından beş yıllık yetki aldık. Sosyal bilimler, işletme, iktisat ve uluslararası ilişkiler gibi toplam 21 alanda faaliyet gösteriyoruz. YÖKAK tarafından verilen program akreditasyonu kapsamında 75 farklı program için yetkiliyiz. Dernek yapımız gereği bir genel kurulumuz, üyelerimiz ve çeşitli komitelerimiz bulunmakta. Bu yapılarla Türkiye’de yerleşmiş kalite kültürünü sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen eğitim programı, akreditasyon süreçlerine katkı sağlayacak bilgi paylaşımı, deneyim aktarımı ve kalite bilincinin yaygınlaştırılması açısından katılımcılara önemli bilgiler sundu.